FLYG

BRA: Ett plan är tillbaka i luften

1:47 min

Ett av planen som tvingades landa i Sturup under lördagen är nu åter i drift. Den motor som strulade har bytts ut och kommer att fortsätta undersökas. Alla resenärer har nu alla nått sin destination.

  • Den strulande motorn är utbytt på ett av två flygplan som nödlandade i Sturup under lördagen. Den nya motorn är enligt Ulrika Matsgård, kommersiell chef på BRA, väl säkerhetstestad och planet är åter i bruk.
  • Än så länge vet man att det i båda fallen handlar om en vibrationsindikator på en av fyra motorer som gjorde att piloterna valt att stänga av den motorn och landa planet. Mer än så vill BRA inte säga innan utredningen är klar.
  • Resenärerna som var på väg mot Grekland fick fortsätta resan samma dag, men de som skulle till Kroatien fick övernatta på ett hotell. Nu ska dock alla vara framme på sina destinationer enligt Ulrika Matsgård.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista