Försvunna barnen

Efter barnens försvinnande – nu utreder Perstorp sig själv

0:44 min

Efter P4 Kristianstads granskning av Perstorps kommuns hantering av de fyra ensamkommande barn som försvann i början av juli, kommer nu kommunen att genomföra en extern utredning av fallet.

  • Det skriver Perstorps kommun i ett mejl till P4 Kristianstad. Kommunen skriver att den externa utredningen kommer att titta på om något missförhållande har skett, i samband med att barnen försvann i samband med en familjehemsplacering.
  • Kommunen kommer att ta in revisionsfirman EY för att genomföra den externa utredningen och bland annat kommer intervjuer att göras med politiker i kommunens socialnämnd, socialsekreterare och ansvariga förvaltningschefer.
  • Efter att den externa utredningen är färdig, så kommer kommunen att ta ställning till om en eventuell Lex Sarah-anmälan kommer att göras till IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg).

"Uppdraget för utredningen är att klarlägga om det finns en uppenbar, konkret och påtaglig risk för ett ev. missförhållande avseende barnen, den ska även se på hur olika professioner som varit involverade i ärendet har hanterat barnens bästa..."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista