Fotboll

Fler portas från fotbollsmatcher i kampen mot pyroteknik

2:00 min

Personerna som portas från fotbollsarenor i Skåne blir allt fler, som ett led i polisens arbete att bekämpa pyroteknik på läktarna.

– De som får tillträdesförbud till fotbollsarenorna får inte vistas där under en viss tid, säger Mats Karlsson, regionalt ansvarig för strategiskt fotbollsarbete på polisen i region syd.

Polisen i har under en längre tid jobbat med att få personer som tar in pyroteknik av olika slag att bli portade från fotbollsarenorna i bland annat Malmö och Helsingborg.

Polisen har bland annat utökat området som idrottsanläggningarna innefattar för att underlätta för de som visiterar. De har också skickat fler ansökningar till åklagaren om personer som de vill ska få ett förbud att vistas på fotbollsarenor. Under de här året, fram till och med september har 59 ansökningar skickats in. Året innan dess handlade det om två ansökningar.

Just nu har tio personer tillträdesförbud till arenan i Helsingborg. I Malmö handlar det om 16 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista