Fritidsgårdar

Fritidsgård för pensionärer skapar möten över generationsgränserna

2:43 min

I Ängelholm har man satsat på en fritidsgård för både ungdomar och pensionärer. Flera gånger i veckan kan ungdomar och de äldre mötas på fritidsgården MK-huset.

  • Tänk en fritidsgård som är till för både ungdomar och pensionärer. Det här är ett ställe där de dessutom har kul ihop enligt 17-årige Sebastian Månsson som brukar gå hit. Han tycker att det är bra att de äldre får se vad ungdomar har för sig.
  • Kristina Klang är fritidsledare på MK-huset och hon menar att det finns flera fördelar med att ha en fritidsgård där ungdomar och pensionärer kan hitta aktiviteter att göra tillsammans, många ungdomar har inte sina mor- och farföräldrar i samma stad, och vissa har inga, men här kan de ändå träffa den äldre generationen och skapa möten som är viktiga för båda grupper enligt Kristina.
  • Här ordnas flera aktiviteter i veckan för de äldre, till exempel kortspel, gympa, och  karaoke. När ungdomarna slutat skolan för dagen finns det tid att mötas över generationsgränserna, något som 74-årige Per Erik Städe tycker är en bra möjlighet.