Recept

Dags för julbord – här är två recept på kålsallad

1:23 min

Vickie Peolin, hälsocoach, bjuder här på två av sina bästa recept på kålsallad.

Kålsallad med aprikoser och svarta linser:

6 dl färdigkokta linser

200 gram svartkål eller grönkål

½ dl rostade frön (solros, pumpa, sesam)

1 dl strimlade torkade aprikoser

Dressing:

1 dl torkade aprikoser (blötlägg i minst två timmar)

1 msk äppelcidervinäger

2 msk citronjuice

1 dl olivolja

Salt och svartpeppar

Mixa allt med stavmixer!

Strimla kålen och blanda med linserna.

Blanda samman med dressingen och strö över frön och strimlade aprikoser.

Julsallad på olika kålsorter:

1/4 rödkål

1/4 vitkål

150 g brysselkål

två syrliga äpplen

50 g valnötskärnor

Dressing:

4 msk olja

1 msk äppelcidervinäger

2 tsk fransk senap

1 msk vatten

1/2 tsk salt

Svartpeppar

Om brysselkålen är färsk, förväll dem först ett par minuter och låt dem sedan rinna av och svalna. Frusen brysselkål behöver bara tina och rinna av. Strimla kålsorterna. Hacka nötterna. Vispa ihop dressingen och häll över kålen och nöthacket, blanda väl. Låt salladen helst dra i ca en timma. Skal, kärna ur och skär äpplena i klyftor precis före servering.

Recept av Vickie Peolin.