Banverkets Christer Möller

Tunnelchefer kommenterar inte

BÅSTAD. Två höga chefer på tunnelbygget genom Hallandsåsen misstänks för vållande till miljöstörning i samband med utsläppen i Lyabäcken i juli 2003. De misstänkta är Banverkets projektchef Christer Möller och Stig Ericsson som är den före detta projektchefen på Skanska/Vinci. Men de vill inte kommentera misstankarna i nuläget.

Det var den 22 juli 2003 som boende i Lya uppe på Hallandsåsen upptäckte att Lyabäcken var full av cement och bentonitlera. Föroreningen slog ut det mesta av djurlivet i Lyabäcken och den större Örebäcken. Nu misstänks alltså Banverkets projektchef Christer Möller och den före detta projektchefen på Skanska/Vinci, Stig Ericsson, för vållande till miljöstörning. Kammaråklagare Ingvar Wennersten anser dock inte att de båda haft nåt uppsåt utan betraktar utsläppet som ett oaktsamhetsbrott. Enligt Ingvar Wennersten kan en stämningsansökan mot de båda cheferna lämnas till tingsrätten i början på nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".