Elofsson beklagar nota för vägbygge

BÅSTAD. Förra kommunalrådet i Båstads kommun, Lars Elofsson (m), beklagar att skattebetalarna nu får betala nästan 300 000 kronor.
Kostnaden uppstod genom ett avtal som Elofsson skrev under för ett år sen.

Avtalet gällde en väg- och VA-anslutning till en privat fastighetsägare och alla kostnader över 400 000 kronor skulle Båstads kommun stå för.
Slutnotan för anläggningarna blev nästan 700 000 kronor.
- Det är bara att beklaga att kostnaden faller på skattebetalarna. Det var ett dumt beslut och det kunde hanteras bättre, säger Lars Elofsson.

Redan i våras granskade en extern revisionsbyrå avtalet och revisionen hade då en rad synpunkter på hur ärendet hanterats av kommunens högsta politiker.
Lars Elofsson fick då ansvarsfrihet av politikerna i kommunfullmäktige. Men eftersom slutnotan för väg- och VA-anslutningen inte vara klar sköts den ekonomiska delen av ansvarsfrågan upp. Framåt vårkanten 2006 får därför kommunfullmäktige i Båstad ta ställning till Lars Elofssons ansvar för att avtalet kostar Båstads skattebetalare nästan 300 000.

Rent teoretiskt kan Elofsson personligen bli betalningsskyldig.
Själv säger han att han inte vill spekulera i om det kan bli ett rättsligt efterspel på grund av affären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".