Disney vill förstöra nallar som är för lika Puh

MALMÖ. Disneykoncernen har begärt att 25.000 mjukisnallar ska hållas i förvar för att senare förstöras. Nallarna har fastnat i tullen i Helsingborg.
Disney vill förstöra dem för att de alltför mycket liknar Nalle Puh. I bakgrunden handlar det också om organiserad brottslighet av grövsta slag.
Advokat Ann-Charlotte Söderlund i Göteborg har för Disneys räkning i Malmö tingsrätt stämt ett Malmöföretag för brott mot upphovsrätten och vill att det självt bekostar förstörandet av mjukisdjuren, uppger Kvällsposten. Samma företag har enligt Söderlund tidigare via hamnen i Göteborg försökt importera mjukisgrisar och mjukisåsnor som liknar de tecknade varianterna av grisen Nasse och åsnan Ior. Det är Disneykoncernen som äger det upphovsrättsliga skyddet för figurerna. Även de sändningarna stoppades av tullen. Det var också tulltjänstemän som uppmärksammade Disney på att det sannolikt handlade om olagliga kopior.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".