Får inte använda namnet Ullared

SKÅNE/HALLAND. Marknadsdomstolen beslutade i dag att lågpriskedjan Ullared2 inte får använda namnet Ullared i sin marknadsföring.
Ullared2 har fyra butiker i södra Sverige. Den senaste öppnade i förra månaden i Åstorp.
Ullared2 har nu en månad på sig att ändra på alla reklamskyltar och andra föremål som bär namnet Ullared. Tillsvidarebeslutet går inte att överklaga. Om företaget inte böjer sig för förbudet måste det betala 400.000 kronor i böter. Tidigast i höst fattar marknadsdomstolen ett slutgiltigt beslut i namnfrågan. Bakgrunden är en fejd mellan de nuvarande ägarna till lågprisvaruhuset Ge-Kås i Ullared i Halland och varuhusets grundare och tidigare ägare Göran Karlsson. När Karlsson sålde sitt varuhus försattes han i frivillig karantän under några år, men startade på nytt lågprisförsäljning över Internet 1999. Det nya företaget har nu butiker i Veddige, Morgongåva, Högsby och Åstorp. Karlssons mål är att den nya kedjan skall bli rikstäckande. Ägarna till ursprungsbutiken Ge-Kås i Ullared anser att det nya, konkurrerande företaget gör sig skyldigt till namnintrång.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista