Grupp bildas för vattenbevakning

KRISTIANSTAD. Kristianstad kommun har tillsatt en arbetsgrupp, som ska titta närmare på följderna för Helge å och Hanöbukten av de stora översvämmingarna i våras. Arbetsgruppen ska bli permanent och finnas kvar även sen det akuta översvämmningshotet är borta.
Enligt Sven-Erik Magnusson, chef för ekomuseet Kristianstad Vattenrike finns hotet om översvämning alltid. Hur man ska fördela och hålla nere vattennivån i Helgeå är en stor fråga för arbetsgruppen, som består av kommunala tjänstemän från olika avdelningar. Gruppen ska sammanställa fakta om vattenområden och konsekvenser av olika vattennivåer. Efter översvämmningarna har förslagen varit många om olika åtgärder för att förhindra nya översvämningar. Sven-Erik Magnusson är oroad över tankarna på att rensa och valla in ån snabbast möjligt för att förhindra skador. De förslagen är inte ekologiskt anpassade, anser han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".