Misstänkt nätpedofil åtalad

MALMÖ. Den 30-årige man från Malmö som misstänks ha utnyttjat närmare hundra unga flickor sexuellt åtalades på onsdagen.
Mannen tros ha kommit i kontakt med sina offer via nätet, där han ska ha gått under namnet Alexandra.

Sedan mannen greps i mars har polisen förhört närmare hundra unga flickor från hela landet.

Våldtäkt
I den första delen av åtalet ingår 38 åtalspunkter. Bland andra grovt sexuellt utnyttjande av underårig, sexuellt ofredande och våldtäkt. Men åklagaren räknar med att ytterligare minst 20 punkter kommer att tillkomma under rättegången.

Rättegången börjar den 4 januari och beräknas hålla på till och med början av april.

Lockade med snabba pengar
Mannen kallade sig för Alexandra på nätet. På olika chattsidor erbjöd han unga flickor att tjäna snabba pengar. Allt de behövde göra var att skicka in erotiska bilder eller ännu hellre filmer av sig själva. Åklagaren tror att flera hundra unga flickor från hela landet svalde betet och skickade bilder och filmer till 30-åringen.

Erbjöds träffa en kund
Sedan hörde ”Alexandra” av sig igen och erbjöd flickorna att träffa en kund. Men kunden var alltid 30-åringen själv och när de träffades så hade han oftast sex med flickorna.

Det hela uppdagades när några flickor i början av året anmälde honom för våldtäkt och polisen lade beslag på hans dator.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".