Båstadspolitiker har inte läst arrendeavtal

BÅSTAD Kommunpolitikerna i Båstad har inte fått läsa det nya avtalet mellan stiftelsen som förvaltar Norrvikens Trädgårdar i Båstad och Peabs grundare Mats Paulsson.
Detta trots att det är Båstads kommun som utser fyra av de fem ledamöterna i stiftelsens styrelse.

Det nya arrendeavtalet för Norrvikens trädgårdar, som löper över femtio år, började gälla vid nyår.

Genom avtalet garanterar Mats Paulsson, genom bolaget Norrvikens trädgårdar AB, driften och underhållet för Norrviken. Han får också förköpsrätt om delar eller hela Norrvikens trädgårdar skulle säljas.

Stiftelsens styrelsemedlemmar utses av Båstads kommun. Men kommunens politiker har bara fått ta del av avtalet muntligen.

En fråga som skapar osäkerhet är att arrendatorn har rätt att bryta avtalet redan 2008 och kräva ersättning av stiftelsen för gjorda investeringar.

- Jag tycker att jag som fullmäktigeledamot har rätt att ta del av avtalet eftersom stiftelsen kan betraktas som en kommunal stiftelse, säger vänsterpartisten Chris Lindell som är kommunfullmäktigeledamot och kommunrevisionens ordförande i Båstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".