Den misstänkte 30-åringen

Tusen flickor i kontakt med "Alexandra"

MALMÖ. Det är omkring ettusen småflickor över hela landet som har varit i kontakt med den 30-årige man som åtalats i Malmö misstänkt för flera fall av våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av underårig.
Det framkom när kammaråklagare Ulrika Rogland på måndagen höll sin sakframställan i Malmö tingsrätt.

30-åringen misstänks för att under täcknamnet Alexandra ha tagit kontakt med småflickor på internet. Han har sedan träffat flickorna och försökt få dem att ha sex med honom. Han har använt pengar som övertalning - och har inte det gått så har det gått med våld.

Han är tidigare dömd för sexbrott. Han har erkänt att han haft sex med många flickor, så många att han inte minns. Men det har inte varit frågan om våldtäkt. 

För att locka flickorna har han, enligt åklagaren, utgett sig för att vara prins, trollkarl, fotograf på en herrtidning, företagare, massör, festkung och till slut kvinnan Alexandra som flickorna kunde lita på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".