Stökig natt i Skåne

SKÅNE. Skånepolisen rapporterar om att natten till söndagen var mycket stökig. Rån av konditori i Svedala och sjutton misstänkta rattfyllerister är några av exemplen.

Natten till söndagen var mycket stökig på många håll i Skåne. I Malmö grep polisen en man som anhållits misstänkt för mordförsök efter att ha misshandlat en kvinnlig släkting inför ögonen på hennes små barn och i Bromölla anhölls en man misstänkt för att ha misshandlat sin sambo och hotat henne med kniv.

I Svedala rånades ett bageri strax efter midnatt och gärningsmännen kom över drygt 80 000 kronor. Tre maskerade män slog ned ägaren och tvingade till sig nycklarna till kassaskåpet där veckokassan förvarades.

Det inträffade även en hel del trafikolyckor och i flera fall misstänks bilförarna för rattfylleri. I Ängelholm körde en bilförare in i en rondell och skadades lindrigt och i Malmö körde en annan bilist ner flera skyltar och buskar innan även han stoppades av en rondell. I båda fallen var alkohol inblandat.

Totalt tog polisen i Skåne emot 22 anmälningar om misshandel, 17 misstänkta fall av rattfylleri och 9 fall av misstänkta narkotikabrott. Dessutom har 32 personer blivit omhändertagna för att de varit för berusade. Länsvakthavande polis Erik Jeppson säger att natten var stökigare än en vanlig lördagsnatt i januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".