Livligt festande efter skolavslutningen

SKÅNE. Många festade i Tivoliparken i natt. Trots flera slagsmål och stölder bedömer polisen natten som lugn. I Helsingborg var det mycket fylleri och väldigt stökigt. På Österlen beskriver polisen kvällen som en vanlig helg.
Skolavslutning och Sveriges vinst i gårdagens VM-match gjorde att det var mycket folk som festade i Tivoliparken i Kristianstad i natt. Ungefär 2000 personer var där under kvällen och natten. Trots ett antal mindre bråk och flera stölder bedömer polisen bedömer natten som förhållandevis lugn. Enligt vakthavande befäl i Kristianstad var det lugnt i parken tack vare att många föräldrar var där samtidigt som barnen som firade sin skolavslutning. I Helsingborg däremot hamnade fjorton examens- och VM-firare polisens fylleceller efter en kväll som polisen beskriver som mest fylleri. Dessutom uppstod flera bråk i krogköer där några av de gripna fylleristerna ska höras senare. På Österlen var firandet inte särskilt stökigt. - Ungefär som en vanlig helg, säger vakthavande befäl på Ystadspolisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista