Snöoväder i Skåne. Foto: Örjan Björkdahl/Prb

Fortsatt problem i trafiken efter snöoväder

SKÅNE. Fredagens snöoväder har ställt till med en hel del problem i trafiken. Polisen i Skåne fick under dygnet i 135 anmälningar om trafikolyckor. Även under lördagen väntar problem i framför allt kollektivtrafiken.

Omkring 300 plogbilar röjer de skånska vägarna för Vägverkets räkning under lördagen. De stora vägarna kommer att vara bara under förmiddagen medans de mindre vägarna har vinterväglag.

Inställda tåg under lördagen.
Flera tåg mellan Malmö och Simrishamn är inställda under lördagen och ersätts med bussar. Även tåg mellan Malmö och Lund är inställda efter ett brott på rälsen. Där får resenärer räkna med stora förseningar under dagen. På sträckan mellan Kristianstad och Malmö får man räkna med en del inställda tåg och stadsbussarna i Kristianstad är kraftigt försenade på grund av oplogade vägar.

Har övernattat i Hässleholm.
Många tågresenärer blev på fredagen strandsatta i Hässleholm och de fick övernatta på hotell. De flesta beräknas kunna resa vidare under lördagsförmiddagen. Skånetrafiken meddelar att resegarantin inte gäller idag.

Lastbil prejade bilar av vägen.
På fredagskvällen orsakade en lastbil flera avåkningar på väg 113 mellan Gårdstånga och Eslöv sedan han prejat mötande bilar av vägen. Fyra till fem bilar tvingades köra av vägen när långtradaren körde på fel sida av vägen. Föraren greps misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".