Nej till golfbana i Påarp

Nej till omstridda golfbanor

BJÄRE. Med en knapp majoritet för motståndarna röstade kommunfullmäktige i Båstad på onsdagskvällen nej till  fortsatt planläggning av golfbanor i Öllöv och Påarp.

Efter en lång och intensiv debatt röstade 22 ledamöter emot och 18 ledamöter för fortsatt planläggning av Öllövsbanan. När det gällde Påarpsbanan röstade 23 ledamöter emot och 17 ledamöter för.

Cirka 120 åhörare besökte kommunfullmäktigesammanträdet för att följa politikernas beslut i frågan.

Blandat mottagande
Beskedet om att det inte blir några golfbanor i Öllöv och Påarp mottogs med blandade känslor på torsdagen. Frågan har under lång tid vållat heta känslor och delat politiker och Bjärebor i två läger.

Seger för landskapet
– Det här är en stor seger för Bjärehalvön, detta kulturlandskap soom vi alla har ärvt, säger lantbrukare Per-Olof Pojmark som är aktiv i nätverket Bjäre i balans som har kämpat mot golfbanorna. Men bland folk finns det inga vinnare på grund av den polarisering som har skett.

Negativ kommun
Inom Idustrigruppen i Båstad, där alla de stora företagen på Bjärhalvön ingår, befarar man att Båstad nu kan uppfattas som en negativ kommun.

– I Industrigruppen tycker vi att det är tråkigt att man inte vill investera i upplevelseindustrin, säger Anders Persson i gruppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".