Knarkkurir fick sex års fängelse

HELSINGBORG. En 45-årig tysk man dömdes i dag av Helsingborgs tingsrätt till sex års fängelse för grov narkotikasmuggling. För ett par månader sen försökte han smuggla in 67 kilo cannabisharts i Sverige.
Mannen stoppades av tullen i Helsingborg. Under passagerarstolen i hans bil hittades ett lönnfack som innehöll 70 paket - och Helsingborgstullens största cannabisbeslag hittills i år var ett faktum. Fyrtiofemåringen erkände på plats att han kände till att bilen innehöll något olagligt, men uppgav att han trott att det rörde sig om pengar. Meningen var att han skulle köra till ett hotell i Helsingborg och där bli kontaktad av någon som skulle hämta varorna. Polisen genomförde därför en så kallad bevisprovokation och lät 45-åringen köra till hotellet. Där bevakades 45-åringen på avstånd under två timmar utan att någon kontakt gjordes.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".