Tre gripna för mordet på antikhandlaren

KRISTIANSTAD. Tre män greps och anhölls natten till fredagen, misstänkta för mordet på den 61-årige antikhandlaren Jan Nilsson i Degeberga.
Männen, som är i tjugoårsåldern, greps vid halvettiden i en lägenhet i centrala Helsingborg.
De anhölls ett par timmar senare av chefsåklagare Pär Andersson på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt rån.
Närmast kommer nu förhör att hållas med de misstänkta.

Jan Nilsson hittades död i sin bostad utanför Degeberga för två veckor sedan.

Spaningsledare Tommy Lindén är försiktig med att berätta vad som ledde till gripandet av de tre misstänkta, men det var uppgifter från vittnen. Utredningsarbetet är inne i ett känsligt skede och polisen inte vill avslöja för mycket. De misstänkta kan ha haft olika roller i brottet.

De är alla i 20-årsåldern och stadigvarande bosatta i Sverige. Vilken relation de hade till Jan Nilsson vill polisen i nuläget inte avslöja.

I Degeberga och Österlia är stämningen lättad efter uppgifterna att tre personer sitter anhållna misstänkta för mordet på Jan Nilsson i Österlia.
– Men så länge ingen har fällts för mordet så känner man sig lite otrygg ändå, säger Petra Hult-Skoog som bor i Österlia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".