Inbrotten i bilar ökar kraftigt

NORDOSTSKÅNE. Antalet bilinbrott i nordöstra Skåne har ökat med 30 procent under årets första fem månader jämfört med samma period i fjor.
Det tjuvarna är ute efter är främst bilstereoapparater.
- Det här är oroande. Ökningen visar att det har hänt något i polisområdet som vi inte var beredda på, säger Kent Malmström på kriminalunderrättelsetjänsten i nordöstra Skånes polisområde. För siffrorna är inte likadana i hela Skåne utan det är de nordöstra delarna som har drabbats extra mycket. Under årets första fem månader har 1.064 bilar drabbats av inbrott i nordöstra polisområdet. Kent Malmström tror att det ofta rör sig om gärningsmän som inte är bosatta i trakten. - Eftersom vi inte påträffar den här sorten gods hemma hos tjuvarna i trakten, så misstänker vi folk som "turistar" i området. Och då rör det sig både om svenskar och folk från våra grannländer, säger Kent Malmström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista