72-årig kvinna skjuten vid rånförsök

KRISTIANSTAD. En pojke i 10-12 års åldern krävde kvinnan på pengar, men då hon inte hade några tog han hennes kassar istället. Han sköt kvinnan i mungipan med vad polisen tror kan vara ett soft airgun.
Den 72-åriga kvinnan från Kristianstad skadades lindrigt vid rånförsöket igår kväll. Kvinnan var ute och promenerade vid ishallen i Kristianstad då hon såg några ungdomar leka inne i skogen. Hon hörde ett ljud ifrån skogen och stannade kvar och tittade ditåt. En pojke i 10-12 års åldern kom fram och krävde att få kvinnans pengar. Pojken höll i ett vapen. Då kvinnan sade att hon inte hade några pengar tog pojken hennes kassar som hon hade i händerna. Kvinnan hörde ett puffande ljud och kände hur det sved i mungipan. Det visade sig senare att kvinnan blivit skjuten i mungipan. Polisen misstänker att det var ett soft airgun som pojken sköt med. Pojken försvann från platsen tillsammans med sina kompisar. Trots att polisen hade flera patruller ute för att leta efter pojken lyckades de inte hitta honom. Pojken är misstänkt för rånförsök och misshandel. Kvinnan som blev skjuten fick en liten sårskada i mungipan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".