Krafttag mot streetracing i Nordvästskåne

NORDVÄSTRA SKÅNE. Tätare laserkontroller och information till de unga män som ägnar sig åt olaglig kappkörning. Det blir polisens vapen för att hindra allvarliga olyckor i samband med så kallade streetracinglopp.
I nordvästra Skåne har polisen bildat en arbetsgrupp som ska ta itu med problemen. - Vi har också kartlagt cirka 50 personer som håller på med den här sortens tävlingar och försöker nå fram till dem med information, säger Tom Jensen, arbetsledare och närpolischef i Landskrona. Men polisens krafttag imponerar inte på Anders Hall som är aktiv i Hässleholms dragracingklubb. Från och med i år håller klubben tävlingar även för streetracingbilar och intresset har varit stort. Till den senaste tävlingen i Rinkaby utanför Kristianstad kom nästan dubbelt så många bilar som förra året. - Problemet är att det måste bli lättare att skapa banor att köra fort på, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".