Kritik mot arbetsmiljön på Simrishamnsskolor

SIMRISHAMN. Arbetsmiljöinspektionen i Malmö riktar i en rapport skarp kritik mot flera skolor i Simrishamn. Dialogen mellan skolledning och personal är otillräcklig och kunskapen om arbetsmiljöregler bristfällig.
Under våren har arbetsmiljöinspektörerna besökt Gärsnäs skola, särskolan, Friaborgsskolan, Korsavadsskolan och barn- och utbildningsförvaltningen. Rapporterna pekar på en rad missförhållanden. Bland annat är det en oklar rollfördelning mellan politiker och tjänstemän: Vem ska göra vad när det gäller arbetsmiljöarbetet? - BLIR INTE RESPEKTERAD Inga Lil Cedergren, huvudarbetsmiljöombud för lärarna i Simrishamn, instämmer i kritiken. Och hon anser att det ofta är svårt att diskutera arbetsmiljöfrågor i Simrishamns skolor. - Att vara arbetsmiljöombud innebär oftast att man inte blir respekterad, att ingen lyssnar på en, att ingen tycker det man har att komma med är viktigt. - FOLKSKOLAN LEVER KVAR Fredrik Röstenius, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Simrishamn, säger att han är väl medveten om att mycket behöver förändras. - Svenska folkskolan från 1840-talet lever till stor del kvar i Simrishamn. Och i det klimatet har det inte varit riktigt tillåtet att föra en dialog, utan vi har mera sett varandra som intressenter för olika sidor och ibland rent av som fiender.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".