Baskemölla skola till salu

BASKEMÖLLA. Den nedlagda skolan ska säljas. Det beslutade Simrishamns kommunfullmäktige igår. Idrottsföreningen som hyrt skolan får bidrag till att bygga en ny samlingslokal.
Trots kraftfulla protester från flera föreningar i Baskemölla beslutade kommunfullmäktige i Simrishamn att skolan ska säljas. Idrottsföreningen i Baskemölla hyr den gamla skolan av kommunen. När kontraktet nu sägs upp i förtid har idrottsföreningen fått löfte om bidrag på 350.000 kronor för att kunna bygga en ny samlingslokal. Föreningen får bidraget under förutsättning att den nya samlingslokalen kan användas av alla föreningar i Baskemölla. - Därmed har kommunen tillgodosett övriga föreningars intressen, säger moderata kommunalrådet Christer Akej. Akej tror att det nu blir lättare för andra föreningar att få använda sig av idrottsföreningens nya lokal som kommer att ligga i anslutning till fotbollsplanen. Men Christer Törnqvist som är medlem i både Baksemölla IF och byns kulturförening tror att samlingslokalen vid fotbollsplanen kommer vara mer som en klubbstuga än en samlingslokal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".