De betande korna är kvalificerade naturvårdare.

Naturvårdande kor ute på uppdrag

SKÅNE. Under lördagen släpptes korna ut på några av de skånska naturbetesmarkerna.
Utsläppet gjordes samtidigt på flera platser i Skåne. Dels är det ett sätt att visa upp djuren för nyfikna men också som ett led i att informera konsumenterna om naturbeteskött.

De samtidiga utsläppen gjordes på Kungsmarken i Lund, Spillepengen i Malmö, Vårhallen i Simrishamn och Håslövs ängar utanför Kristianstad.

Det som kännetecknar naturbetesmarkerna är att de varken gödslas eller besprutas, något som är viktigt att informera konsumenterna om säger lantbrukare Uno Eliasson.
- Vi måste försöka närma oss konsumenterna. Svensk köttproduktion är helt beroende av att konsumenterna förstår de mervärden som finns i vår produktion, säger han.

- De djur vi släppt ut är kvalificerade naturvårdare som påbörjat sitt uppdrag idag, menar lantbrukare Uno Eliasson som idag släppte ut sina djur på Håslövs ängar utanför Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista