Elofson får hård kritik från revisorerna

BÅSTAD. Kommunrevisionen i Båstad riktar anmärkningar mot såväl förre kommunstyrelseordföranden Lars Elofson (m) som kommunstyrelsen. Revisionen har funnit brister i hur ett avtal som Lars Elofson skrev med en privatperson i slutet av 2004 följts upp.

Avtalet gällde en väg- och vattenanslutning och utformades som ett lån. Men alla kostnader över 400 000 skulle kommunen stå för.

Skattebetalarna fick punga ut med drygt en kvarts miljon kronor när slutnotan skulle betalas under 2005.

Lars Elofson själv tycker att revisorernas kritik är felaktig.
– Jag är besviken på hur revisionen har hanterat hela det här ärendet. Det är stort och komplicerat och man ser inte helheten i det, säger han.

Elofson anser att revisorerna inte har tagit hänsyn till att uppgörelsen bygger på löften som gavs av kommunledningen i Båstad redan 1997. Han är också kritisk till att han själv får skarpare kritik än kommunstyrelsen som fick information i ärendet i april i fjor.
– Sen sitter kommunstyrelsen som helhet och hanterar ärendet. Varför jag då ska pekas ut särskilt, förstår jag inte, säger Lars Elofson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista