Skärpt kontroll av slösaktig nämnd

SIMRISHAMN. Tekniska nämnden i Simrishamn vingklipps rejält.
När kommunfullmäktige mot revisorernas vilja gav nämnden ansvarsfrihet för 2005, så beslöt man samtidigt att skärpa kontrollen sedan nämnden inte respekterat den budget som fullmäktige antagit.

Nu måstte alla investeringsprojekt på mer än 200 000 kronor godkännas av fullmäktige innan de får starta. Och i juni tar fullmäktige ställning till hur man ska göra med de investeringsprojekt som redan är igång.

Kommunstyrelsen måste ge klartecken till alla anställningar. Kommunstyrelsen vill också se tydliga riktlinjer för hur och när tekniska nämnden lägger över personalkostnader på olika projekt.

Till sist måste man varje månad redovisa för fullmäktige hur man ligger till ekonomiskt och var man gör åt eventuella underskott.

Tekniska nämndens dåliga ekonomi medför bland annat att det inte blir några kommunala julgranar i år. Hamnarna kommer inte att muddras och gator kommer inte att asfalteras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista