Nazister bråkade på fest för RFSL

KRISTIANSTAD. Fyra personer med anknytning till Nationalsocialistisk front greps natten till söndag efter att ha misshandlat gäster i en lokal där RFSL höll fest.  Och nu vill RFSL:s ordförande i Kristianstad ha ett möte med kommun och polis om händelsen.

Det blev bråkigt på en fest som RFSL, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, höll i Kristianstad på lördagskvällen. Två män och två kvinnor med anknytning till det nazistiska partiet Nationalsocialistisk front tog sig in i lokalen där minst tre festdeltagare misshandlades. Alla fyra gärningsmän greps senare av polisen en bit från lokalen. En av dem, en 27-årig man, anhölls under natten misstänkt för grov misshandel medan den andre mannen som är 22 år misstänktes för misshandel. De båda kvinnorna, 16 och 21 år gamla, släpptes efter förhör misstänkta för medhjälp till misshandel och hets mot folkgrupp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista