Swedish Meats säljer ut

SKÅNE. Styrelsen för bondeägda slakteriföretaget Swedish Meats, som har flera anläggningar i Skåne, beslutade på tisdagen att sälja delar av koncernen.
– Konkurrensen har blivit starkare och pressar de priser som konsumenterna är villiga att betala, säger Hampe Mobärg, informationschef på Swedish Meats. Då måste man hitta sätt att effektivisera och slimma verksamheten.

Swedish Meats med cirka 3 800 anställda har under flera år brottats med svag lönsamhet. Nu vill man anpassa sig efter den europeiska marknaden. Det innebär inte att man säljer ut hela koncernen, men det är ännu oklart hur stor del som man vill behålla i svensk ägo.

Swedish Meats tänker nu förhandla med möjliga köpare. Bland dem nämns danska Danish Crown, finska Atria och holländsk-tyska Vision.

Samtidigt har företaget flaggat för stora omstruktureringar. De kommer sannolikt att kraftigt påverka anläggningarna i Kävlinge, Helsingborg och Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".