Ställer upp som vakt vid attackerad lokal.

Riksdagsledamot vaktar attackerad lokal

KRISTIANSTAD. Stämningen i Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, RFSL, i Kristianstad är fortfarande spänd efter förra helgens nazistattack.
För att öka säkerheten i lokalen har bland annat riksdagsledamoten Anders Bengtsson (s) från Knislinge ställt upp som vakt.

Det var på lördagskvällen för snart två veckor sedan som några personer med anknytning till Nationalsocialistisk front tog sig in i lokalen och misshandlade flera av RFSL:s medlemmar.
Många blev chockade av händelsen. En av dem som ville göra något för RFSL var riksdagsledamoten Anders Bengtsson (s):
- Jag reagerade starkt när jag hörde om attacken och erbjöd min hjälp, säger Anders Bengtsson som i helgen ställde upp som vakt vid lokalen.

Anledningen är att kommunen inte har kunnat tillmötesgå RFSL:s krav på att en vakt utanför lokalen under festerna en tid framöver. Däremot har kommunen lovat att förbättra säkerheten i lokalen.

Trots att många visat sin avsky för attacken så finns det en oro bland många medlemmar.
- Samtidigt arbetar vi med säkerheten och ser oss inte som offer, säger Isabell Ahl som är vice ordförande i RFSL Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".