Man knivhuggen vid lägenhetsbråk

OSBY. En 28-årig man knivhöggs i magen efter ett stort bråk i en lägenhet i Osby på midsommaraftonen. Lägenhetsinnehavaren är misstänkt för dråpförsök.

Det började med mordhot via telefon. 28-åringen ringde upp lägenhetsinnehavaren och sa att han skulle komma dit och mörda honom.

Lägenhetsinnehavaren tog hoten på allvar och ringde i sin tur upp en kamrat som kom dit för att skydda honom. Snart kom också den knivbeväpnade 28-åringen för att sätta sina hot i verket och under det tumult som uppstod blev han själv allvarligt knivskuren. Men 28-åringen lyckades ändå fly från lägenheten och blev senare förd till sjukhus där hans tillstånd inte är livshotande.

Men tumultet i Osbylägenheten fortsatte. Tre andra män dök upp i lägenheten för att hämnas den knivskurna 28-åringen. Vad som sedan hände är oklart. Men när polisen kom till platsen möttes de av lägenhetsinnehavaren och hans vän som stod på balkongen och skrek.

Sammanlagt fyra personer har gripits och lägenhetsinnehavaren är misstänkt för dråpförsök. Polisen vet fortfarande inget om bakgrunden men under lördagen ska förhör hållas med de inblandade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".