Ungdomsrix önskar åtgärder mot nazism

KRISTIANSTAD. I ett brev till kommunstyrelsen i Kristianstad skriver organisationen Ungdomsrix att de vill att kommunen inte bara med ord ska ta ställning mot rasism och nazism.

Oganisationen, som består av ungdomar mot rasism, föreslår att kommunen ska betala för föreläsningar av före detta nazister för alla som ska börja tredje året på gymnasiet.

Ungdomsrixs kontaktperson Maria Haile säger att det är viktigt att kommunen gör detta eftersom Nationalsocialistisk front, NSF, ställer upp i valet i höst. Hon tror att många ungdomar inte vet vad NSF står för.

Ulf Oscarsson, controller på barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad, menar att kommunen är lyhörda för förslag mot främlingsfientlighet.

- Det är ett bra förslag. Vi får bereda det förslaget och då hoppas jag att det kan bli ett beslut innan höstterminen startar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".