Fler campar i Skåne

SKÅNE. Allt fler väljer att campa i Skåne, det visar en undersökning som Sveriges Campingvärdars Riksförbund har gjort. Nils Carlsson är Vd för förbundet och menar att camping ligger i tiden, särskilt för barnfamiljer.
Allt fler väljer att campa i Skåne, det visar en undersökning som Sveriges Campingvärdars Riksförbund har gjort. Nils Carlsson är Vd för förbundet och menar att camping ligger i tiden, särskilt för barnfamiljer. Campandet i Skåne har i år ökat med omkring 7 procent jämfört landet i övrigt där ökningen är 5,6 procent. Nils Carlsson, vd för Sveriges Campingvärdars Riksförbund, säger att det är tydligt att fler svenska familjer väljer att tillbringa sin semester i Sverige. Många av camparna är föräldrar födda på 60- och 70-talen som själva är uppväxta i husvagn som nu vill visa sina egna barn det livet. Den svaga svenska kronan gör också att många européer, kommer hit och gör sin resa till en kombinerad semester- och handelsresa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".