Avsaknad av socialjour kritiseras

ÄNGELHOLM. Vid flera tillfällen har avsaknaden av en socialjour kommit upp till diskussion bland politikerna i kommunen. Delar av oppositionen tycker det är oansvarigt att socialnämndens ordförande Rune Johansson själv står för den sociala beredskapen.

- Det är oanständig för en kommun som Ängelholm som är välmående i stort att man inte har en beredskap för de människor som är i yttersta nöd, säger det socialdemokratiska oppositionsrådet Britt-Marie Hansson.

Hon är inte den enda som riktar kritik mot att det inte finns en social jour i Ängelholm. Även inom moderaterna i Ängelholm har det funnits kritik. Polisen har också påtalat bristen i samband med att en kvinna försökte fly undan sin make och inte kunde få någon hjälp efter att socialtjänsten stängt.

Men socialnämndens ordförande Rune Johansson tycker att det är för kostsamt att ha en socialjour i Ängelholm. Han vill hellre lägga pengar på vård av missbrukare och har heller inget emot av att själv ansvara för den sociala beredskapen - 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året.

- Det kan inte bli bättre än det är. De där fem samtalen som kommer per år är inte så slitsamt, säger Rune Johansson (m).