Liten filmfestival firar jubileum

BÅSTAD. Lilla filmfestivalen i Båstad firar tio års jubileum i år. Den fyra dagar långa filmfestivalen som avslutas på söndag är numera välbesökt av folk från hela landet. Kajsa Kallio som jobbar ideellt i föreningen film i Båstad tror att det beror på den intima stämningen.  

- I Båstad visas alla filmer i samma salong. Alla männiksor är på samma ställe och det skapar härliga samtal både före och efter filmerna, säger hon.

I år är det 10 år sen filmregissören Bo Widerberg startade festivalen. Han gick bort bara ett år senare har betytt mycket för filmen i Båstad, säger filmentusiasten Kajsa Kallio. Därför kommer Bo Widerberg hyllas med filmer varje dag och dessutom ska en bok om honom ges ut i samband med festivalen.

Förutom Bo Widerberg kommer en rad nya dokumentärfilmare att få presentera sina filmer. Det blir dessutom föredrag, diskussioner och varje kväll avslutas med ett knytkalas. Men Ulf Berggren som är konstnärligledare i år är extra glad över en film av Jan Troell som kom i sista stund.