Vinslövstunneln ska repareras

VINSLÖV. Hässleholms kommun har nu kommit överens med byggföretaget PEAB om hur man ska komma till rätta med problemen med den avstängda tunneln under järnvägen i Vinslöv.
Det var i påskas som all tågtrafik stoppades mellan Hässleholm och Kristianstad efter att man upptäckt att järnvägsbron och tunneln inte var stabil. Tågtrafiken kom igång efter några dagar igen, men tunneln under järnvägen är fortfarande avstängd för biltrafik. Men nu ska utredningsarbetet påbörjas. PEAB, som byggde tunneln från början på entreprenad för Hässleholms kommun, ska nu också svara för den tekniska lösningen av problemet med tunneln - efter Hässleholms kommuns godkännande, i samråd med Banverket. Kostnaderna för åtgärderna ska delas mellan Hässleholms kommun och PEAB, tills dess att ansvarsfrågan för problemen med tunneln är klarlagd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista