Socialdemokrat nöjd trots läkarbrist

SKÅNE. Köläget och tillgängligheten i vården ser bättre ut än nånsin. Det säger Uno Aldegren, som är gruppledare för socialdemokraterna i regionfullmäktige och dessutom ordförande i regionstyrelsen. Detta trots att det fortfarande saknas många läkare, framför allt i primärvården.

Uno Aldegren är rätt nöjd med utvecklingen av operationsköerna, och visst har de minskat rejält det senaste året, även om regionen fortfarande inte lever upp till vårdgarantin på alla områden.

Han är också rätt nöjd med samarbetet i koalitionen med vänsterpartiet och miljöpartiet som har styrt regionen den här mandatperioden, trots att de inte är överens om till exempel utbyggnaden av E22:an till motorväg.

Men Uno Aldegren vill inte låsa fast sig i det samarbetet inför nästa mandatperiod, utan han kan också tänka sig att regera tillsammans med något av de borgerliga mittenpartierna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".