Kristianstad Airport spår ljus framtid utan SAS

KRISTIANSTAD. Flygplatsledningen på Kristianstad Airport tror att passagerarantalet på Stockholmsflyget kommer att öka när nya bolag tar över sträckan.
- SAS har misskött Kristianstad som destination under ett antal år, säger Sven Birkedal, ställföreträdande flygplatschef.
Såväl Malmö Aviation som Skyways har visat intresse för att flyga mellan Kristianstad och Stockholm, när SAS lägger ner sin linje i höst. På Kristianstad Airport är man glad åt intresset från bolagen. - Jag tror att vi kommer att öka vårt passagerarantal till Stockholm nu. Det är de facto så att SAS har misskött oss som destination nu under ett antal år, säger Sven Birkedal, ställföreträdande flygplatschef. Enligt Sven Birkedal har SAS gett dåliga möjligheter för en del affärsresenärer att använda flyglinjen på ett bra sätt. - Folk som har flugit från Kristianstad till Stockholm måndag och tisdag har inte kommit hem i slutet på veckan. De har istället blivit tvungna att åka till Ronneby eller Malmö och sen ta hyrbil till Kristianstad. Förändringarna när det kommer nya flygbolag har inte bara diskuterats internt på flygplatsen. Kristianstads Airport gör just nu en marknadsundersökning bland företagarna i närområdet. Det har gjorts djupintervjuer och gruppdiskussioner med företrädare från företagare i trakten för att få veta vad marknaden har för krav på Kristianstads Airport i framtiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".