Lurad på pengar via internet

LUNNAHÖJA. En reklamruta visade sig på Martin Gunnarssons datorskärm och genom ett musklick laddades ett program ner på hårddisken. Först då fick han veta att det kostade pengar. Det tog honom 30 sekunder att dra ur kontakten - kostnaden 299 kronor.
Martin Gunnarsson i Lunnahöja, söder om Hässleholm, krävs på 600 kronor av ett Internetföretag från Malmö. Kostnaden avser två uppkopplingar på företagets betalsida på vardera 30 sekunder. En reklamruta visade sig på Martin Gunnarssons datorskärm och genom ett musklick laddades ett program ner på hårddisken. Han berättar att betalprogrammet nu kopplar upp sig automatiskt, så fort han ansluter sig till internet. Internetföretaget är registrerat på en boxadress i Malmö. Den som vill komma i kontakt med företaget, för att till exempel klaga över fakturorna, kan bara göra det genom att ringa - samtalet kostar då 30 kronor i minuten. Martin Gunnarsson, säger att han i nuläget inte vågar använda sin dator.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".