Tidning nobbar Nationaldemokraterna

HELSINGBORG. Nationaldemokraterna är ett odemokratiskt och främlingsfientligt parti. Därför blir det inga annonser i Helsingborgs Dagblad för partiet som nu menar att tidningen ägnar sig åt censur.
Efter att Marie-Louise Norrsell, ordförande för Nationaldemokraterna i Helsingborg, hörde av sig till Helsingborgs Dagblad för att diskutera en annons tog tidningen beslutet att säga nej till annonsering. Sören Karlsson, som är chefredaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare för Helsingborgs Dagblad säger att anledningen är att Nationaldemokraterna är ett odemokratiskt och främlingsfientligt parti. Det håller inte Marie-Louise Norsell med om och menar att tidningen ägnar sig åt censur och att den är politiskt styrd. Helsingborgs Dagblad är inte ensamma om att beteckna Nationaldemokraterna som ett främlingsfientligt parti. Sveriges Radio gör samma bedömning, bland annat utifrån det som står i Nationaldemokraternas principprogram: "Ingen kan bättre ta till vara svenskarnas rättigheter än svenskarna själva. Den svenska kulturen står inför ett förfall och en yttre massiv påverkan som allvarligt hotar dess existens". På en helsida i Dagens Nyheter i början av juli tackade främlingsfientliga Dansk folkeparti i en annons det svenska folket för deras stöd. Den annonsen väckte starka känslor hos såväl tidningens läsare som svenska politiker.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista