Ström- och telefonlöst efter oväder

SKÅNE. Ett oväder med skyfall, åska och blixtnedslag drog under söndagsnatten fram över Skåne och södra Sverige. Ovädret orsakade avbrott i både el- och telefontrafiken. På söndagsförmiddagen var som mest 1000 av Eons kunder i Skåne utan ström. Det gällde framför allt kunder i Bromölla, Kristianstad, Osby och Ystad.

Under natten var runt 29 000 av Telias kunder i Skåne utan telefon, men alla ska ha fått telefonen tillbaka på söndagsförmiddagen.

Åskan slog ut polisradion
Åskan slog ner i polishuset i Ystad vilket gjorde att polisradion i södra Skåne slogs ut. Även telefonen hos polisen i Södra Skåne slutade att fungera. Polisen fick kommunicera vid mobiltelefon under natten.

Radiosändningar är utslagna
Teracoms mast i Ystad blev strömlöst efter ett blixtnedslag och under ett par timmar under söndagsmorgonen hördes inte Sveriges Radios sändningar .

Trellborg drabbades återigen
Räddningstjänsten i Trelleborg fick in ett  30-tal larm om översvämningar på bara en timme.
- Det var bara för oss att beta av och brandlarmen stod på kö under en tid inatt, berättar Per Holm som är brandmästare i Trelleborg.
Tidigare i somras drabbades Trelleborg av översvämningar efter häftiga regnskurar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista