Päiväntiima 17/2 2010

"Onkos meistä yksikhään syytön"

9:27 min

Herätysliikheen Siionin lauluja laulethaan uuessa modernissä muosso ko Tornionlaakson teatteri tartuu lestadialaisuutheen uuessa teatterissa.

Markus Forsberg, maanyksenkirjottaja, halvaa rikkoa ennakkoluuloja ja puhua syvemistä asioista ko jos uskovaisila on kartiiniä klasissa eli ei. Teatterissa kysythään kellä on oikeus moittia ja jos met olema syyttömiä yksikhään meistä.

Angriper fördomar teatern själv spritt

Det handlar inte bara om gardiner eller inte när Tornedalsteatern visar "Sions sånger". Markus Forsberg, som skrivit manus, vill spräcka fördomar som han menar att också Tornedalsteatern varit med om att sprida om den laestadianska väckelsen. Men det handlar också om väckelsens baksidor. Marcus har genom sin familj vuxit upp nära väckelsen och i teatern får han användning för den sångbok han också själv en gång fick på ett ungdomsmöte. Det var ett möte som imponerade på honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista