Päivän Päälimäiset 12/6 2012

3:27 min

Tusen anställda inom norska Postverket förlorar sina jobb när de traditionella postkontoren stängs.Norska posten ska göra som svenska och införa post i butik..

Alla elever ska ha rätt till ett skolbibliotek, det finns i skollagen sedan förra året, men en av sex elever i grundskolan och gymnasiet saknar helt tillgång till skolbibliotek, visar en undersökning gjord av Kungliga biblioteket.

Antalet ungdomar som vill konfirmera sig i Norrbotten har ökat dom senaste åren.Bara i Nederluleå församling i Luleå tar man emot 130 konfirmander i år.

Det norska försvaret får överta ett splitternytt Herculesplan från det amerikanska försvaret.Planet ska ersätta det Heculesplan som störtade på Kebnekaise tidigare i mars.Normalt tar det minst två år att beställa och få ett plan levererat, men överenskommelsen gör att norska försvaret får ett ersättningsplan inom ett par månader.

Fem personer omkom vid kraschen på Kebnekaise.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista