Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Päiväntiima 2013-04-03

Håkanille se on hauska haaste pittää leipomoa syrjäseuussa / För Håkan är det en rolig utmaning att bedriva bageri i glesbygden

Publicerat söndag 7 april 2013 kl 11.04
Semmosta on leipurin homma syrjäseuussa
(6:00 min)
Leipuri Sara Wahlberg ja leipomon omistaja Håkan Esberg. Kuva: Eva Kvist / Sveriges Radio

Ette pittää leipomoa syrjäseuussa on kova mutta hauska haaste, sen tykkää Håkan Esberg joka viis kuukautta sitte alko leiphoon monimiljoonan baageriissä Korpilombolossa. Homma mikä ei ole aivan helppo syrjäseuussa missä transporttimatkat ovat pitkät. Iso syy siihen ette homma mennee ympäri on hänen mukhan se ette hän otti yli tunnetun leipomonmerkin ja tuotheet täälä Norrbottenissa. Myyntipuolela on vielä paljon työtä ette tehjä, hän sannoo.  

Att driva bageri i glesbygden är en tuff men rolig utmaning, tycker Håkan Esberg som för fem månader sedan tog över Lampinens bageri i Korpilombolo. Han hyr lokaler i det stora nybygda bageriet i Korpilombolo som kostat ett antal miljoner att bygga. De långa transporterna är det stora bekymret då de kostar mycket men tack vare att märket han tog över är välkänt i länet så går det att sälja med vinst, berättar han. Vad gäller marknadsföringen så har han en bit kvar, menar han.

eva.kvist@sverigesradio.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".