Päivän Päälimäiset 14/1

5:55 min

48 renar dödades i helgen vid en kollision med ett persontåg vid Kaitum, i Gällivare kommun.

Enligt renskötaren Ingemar Blind, i Girjas sameby, är det dåligt bete i området och renarna passerar järnvägsspåret då de försöker ta sig upp på fjället.

En 27-årig man slipper betala tv-avgift eftersom hans persondator är så gammal att den inte går att använda till att se på tv via nätet. Domstolen dömer Radiotjänst i Kiruna att betala tillbaka de radio-och tv avgifter som 27 åringen betalat.

Tornedalsteatern behöver en större mängd långkalsonger i sin kommande pjäs Honkahelvetti-Furuhelvetet.

Ekologisk mjölk innehåller mer nyttiga omega-3-fettsyror än vanlig mjölk. Det framgår av en ny studie i USA. Men svenska experter påpekar att mängden omega-3 ändå är så liten att den blir betydelselös.

I slutet av förra veckan gjorde företaget Virgin Galactic ännu en lyckad testflygning av sitt rymdskepp Space Ship 2. Enligt företaget så ska de första turerna med passagerare en bit ut i rymden göras innan året är slut. 2016 har företaget planer att öppna kommersiell rymdfart från Kiruna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista