Roger Niemi
1 av 2
Rogerilla ja hänen työväelä on pitkät työpäivät näinaikhoin vuoesta. Kuva: Eva Kvist/Sveriges Radio
Roger Niemi, Isak Niemi ja Virpi Juuso
2 av 2
Roger Niemi, Isak Niemi ja Virpi Juuso. Kuva: Eva Kvist/Sveriges Radio
meänraatio 2014-11-13

Aldrig tidigare har Roger slaktat och förädlat så mycket kött som iår/ Rogeri on nylkeny ja jalostanu rekortimäärä lihhaa tänävuona

Rogerilla on kiirheiset päivät
7:03 min

Det råder högsäsong vad gäller slakt och förädling av renkött. Iår är det speciellt mycket att göra, berättar Roger Niemi som äger slakteriet och köttförädlingen "Tornedalens Renprodukter" i Soukolojärvi utanför Övertorneå.

- Vi har fått in tre gånger så mycket ren iår jämfört med förra året, säger han samtidigt som han slipar knivar i all brådska.


Korkeasäsonki on käynissä ko puhuthaan poronlihasta. Nyt on aika ko niitä nyljethän, jalostethaan ja myythään ja tämä vuosi on ollu erikoisen kiirheinen meinaa Roger Niemi, jolla on lihajalostus "Tornedalens renprodukter" Soukolojärvessä, Mataringin kunnassa.

- Meilä on tullu nyt kolme kertaa enemmän poroja sisäle ko viimi vuonna, sannoo Roger Niemi samalako hän terottaa puukkoja.

eva.kvist@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".