Meänmaan kieliraati kommer ut med en ny del i ordboken för meänkieli, vilket skedde på Hilja Byström-dagen i Övertorrneå.
Meänmaan kieliraati kommer ut med en ny del i ordboken för meänkieli, vilket skedde på Hilja Byström-dagen i Övertorrneå. Foto: Bertil Isaksson

De kommer med en ny bokstav till meänkieli / Raati tuopii uuen pukstaavin meänkiehleen

Uusi meänkielen sanakirja
7:27 min

Det som i svenskan är ett sj-ljud ska i meänkieli skrivas med en ny bokstav; š, ett s med en bock över sig. Det är en av nyheterna i den nya delen av Meänkieli-ordboken, som Meänmaan kieliraati gav ut på Hilja Byströmdagen. Bengt Pohjanen efterlyste samordning av språkvården på meänkieli.

bertil.isaksson@sr.se


Se mikä Ruottin kielessä on sj-ääni pittää meänkielessä kirjottaa uuela pukstaavila (kirjaimella); š,eli s joka on saanut merkin pääle. Tämä on yks uusi sääntö joka on matkassa vereksessä meänkielen sanakirjan osassa, joka julkasthiin Hilja Byströmin päivänä ja jonka takana on Meänmaan kieliraati. Bengt Pohjanen perhäänkuuluttti yhteistä kielenhuoltoa meänkielele ja sai tukea toihveele.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".