Naturmorgons flytt får både bu och bä

SR-ledningens beslut att flytta Naturmorgon från P1 till P4 har fått många lyssnare att reagera. P1-lyssnarna vill helst inte ha någon musik alls i ett talprogram, medan många P4-lyssnare saknar sina gamla program som innehöll mer musik.

Dock verkar de allra flesta ganska nöjda med att nu kunna höra Naturmorgon i P4. Här kan du läsa några av de reaktioner vi har fått.

Kära naturvänner!! Vilket är skälet till att ni flyttat till P4??? Jag har varit er ”trogna” så gott som alla lördagsmorgnar,sedan starten - ett underbart program. Men flytten till P4 blev en JÄTTEBESVIKELSE. Varför i hela fridens dagar ska vi lyssnare tvingas att lyssna till dessa olika musikinslag,som absolut inte hör hemma i ett ”naturprogram”???– och som dessutom tar av er tid,som skulle kunna användas till bl.a. lyssnarkontakter,uppläsning av lyssnarbrev osv.

Gunnel Johansson, Mohed, Hälsingland

-------------------

Som vanligt tack för ert trevliga program, synd att ni ska flytta från P1, för där inleder ni annars en bra morgonsvit.

Anders Johansson, Hellvi, Gotland

------------------

Det var en trevlig bekanskap att lyssna till Er på lördagsmorgonen. Jag och min man väcks varje morgon kl 6 av klockradion eftersom vi skall ut till djuren i lagårn då. Jag tycker det är trevligt med en inblick i olika evenemang och företeelser. Lära sig något nytt om djur och natur, särskilt i Sverige. Men jag undrar en sak. Varför är det ingen musik mellan inslagen? Det är ju i alla fall P4. Om Ni nu byter kanal så måste Ni väl byta till de krav som gäller i den nya kanalen. Jag som väljer att lyssna till P4 väljer ju också den blandningen av prat och musik som finns där.

Barbro Johansson, Sexdrega

-----------------------

Det är inget bra drag att flytta programmet. Trogna lyssnare kommer att sluta och ni får inga nya i P4. 

Sture Engström

-----------------------

Det är klart att jag fortsätter att lyssna, även om det händer att jag somnar om. Som pensionär har jag slutat att gå upp klockan 6.

Gun

------------------------

Tack för ett trevligt program på lördagsmorgnarna.Alla låter så glada och entusiastiska,så man blir uppiggad för resten av dagen.

Agneta Fredriksson, Gryta Hesta gård, Örsundsbro.

-----------------------

Tack för alla underbara upplevelser jag får i sängen av ert program. Synd att ni byter kanal men jag måste fixa inställningen. Hjärtliga hälsningar och lycka till i nya kanalen.

Maj-Britt

---------------------------

Förstår fortfarande inte varför ni måste byta kanal.

Birger Engström

----------------------------

Jag är mycket missnöjd med radioledningens beslut att flytta ett mycket hörvärt program, som verkligen passade just i P1 till P4!!! Vem har kläckt denna föga intelligenta idé? Och hur motiveras den? Jag har inte hört något skäl anges, men önskar verkligen ett hållbart sådant! Att i arla morgonstunden behöva fumla fram en kanal, som jag aldrig lyssnar på annars, känns bara så onödigt, och kanske struntar fler än jag i det och somnar om i stället. Ni, som jobbar med programmet, har förmodligen inget att säga till om - så brukar det ju vara. Men den / de ansvariga måste avkrävas och presentera en hållbar förklaring till sin klåfingrighet!

Disa Lundgren, Kristianstad

----------------------------

Tack för ett trevligt program - perfekt att inleda lördagen med.

Bo Lönnblad, Vällingby

-----------------------------

Jag uppskattar verkligen att vi lyssnare sedan länge slipper höra om jakt och fiske i ert program. Däremot tyckte jag det lät lite illavarslande att det skall bli mer musik i programmet. Det finns redan (mer än?) nog med musik i radion - i P4, P3, P2, Rix och allt vad dom heter - för den som vill lyssna på musik. Nej, i Naturmorgon vill jag inte ha några utfyllnader med musik. Där skall det handla om upplevelser i och fakta om naturen och gärna finnas naturljud. Men låt oss slippa ”konstljud”. Det räcker bra med signaturmelodins syntetiska ljud.

”Naturvän, men ej musikhatare”, Åsbro

----------------------------

Det har blivit en vana att ha P1 på både kväll och morgon, men Naturmorgon låter precis lika bra i P4.

RoseMari Frennberg, Fristad

------------------------------

Kan ni svara på varför Nybryggt togs bort? Vilken kanal väljer jag om man vill lyssna till musik? Lugna Favoriter eller City 93, ska man lyssna på ett talprogram måste man vara ensam annars blir det skit. Är det Alliansen om ligger bakom dessa beslut?

Axel Brandin, Västervik

-----------------------------

Jag har en gammal radio vid min säng och den har varit inställd på P1 hur länge som helst. Jag hoppas att den inte har rostat fast iu det läget.

Magnus Hörlin, Nyköping

----------------------------

Tack för ett mycket trevligt program och även lärorikt.

Ingegerd Lindqvist, Norrköping

------------------------------

Tack för ett mycket lyssningsvärt program på lördagsmorgnarna.

Johan Nobel, Uddevalla

------------------------------

Förstår att det är omöjligt att göra alla lyssnare belåtna, nu med kanalflytten. Trodde själv att detta måste bli en försämring med mer musik, mindre tal. Men tycker efter att lyssnat på det första programmet i P4 att Erat program har kvar sin goda kvalitet och jag kan fortfarande längta till en ledig lördagsmorgon och lyssnandet på naturmorgon.

Kent Johansson, Umeå

-----------------------------

Eftersom radion inte är i samma rum som datorn, skriver jag aldrig till Er under programmets gång utan ligger mestadels kvar i sängvärmen. Det gläder mig i alla fall, att jag utan problem fick in P4 - samtidigt som jag liksom en del andra gärna hade haft kvar Naturmorgon i P1.

Ingrid Stenström

-----------------------------

Idag var det en fröjd att lyssna på Naturmorgon, jag blev alldeles till mig när jag hörde första låten ni spelade - ”Jag blåste i min pipa av Fjedur, det förhöjde morgonstämmningen här i kalla Umeå, -12 grader. Tack för en bra morgon.

Josefin Lundberg, Umeå

---------------------------

Stå på er i fyran – de ska härdas! Men vi kommer att sakna er i ettan, som vi nästan enbart lyssnar på (undantagsvis tvåan stundvis). Vi vet dock var knappen sitter så vi hänger med!

Lena Landin, Ramvik

----------------------------

Det går bra att lyssna i P4 också, än så länge har ni ju inte dränkt oss i skvalmusik och jag litar på att musikvalet blir fortsatt smakfullt även i fortsättningen.

Vendla

----------------------------