Hilde Christiansen-Meijer, projektledare för "En helg i naturen". Foto: Lena Näslund.

Med Fältbiologerna vid vårligt Asköviken

Den 14 april sände fältreportern Lena Näslund direkt från Asköviken, en vik av Mälaren och en klassisk fågellokal. Där hade Fältbiologerna arrangerat en lägerhelg i syfte att intressera ungdomar för natur och miljö. Projektet kallas En helg i naturen. En lyssnare undrade vart alla hennes barndoms ollonborrar hade tagit vägen; vi berättade om humlans vardagsliv; vi presenterade två nya CD-utgåvor med fågelsång; fjällräven Markus Frånberg berättade om ett försök att hjälpa den fyrbenta fjällräven med hjälp av ekoturism; Henni Wanntorp berättade hur det gick till när medelhavstraktens skogar försvann; veckans vårfågel var gråspetten; och Lisa Henkows betraktelse handlade om den autistiske pojken som fick hjälp av en uggla! Lasse Willén var programledare.

Läs mer om Fältbiologernas läger här:

De CD-utgåvor med fågelsång vi presenterade i programmet var dels Fåglar i vår närhet och Fåglar vi möter på väg till stranden av Bengt-Emil Johnson och Sten Wahlström (Bonnier Audio), samt Sångfåglar med textläsning av Ingvar Storm, utgiven av Naturbokhandeln.

Nästa vecka handlar Naturmorgon bl a om det svenska björnprojektet. Det handlar också om uttern, som fortsätter att sprida sig i södra Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista