Björnprojektet och spelande åkergrodor

Lördagen den 21 april sändes Naturmorgon delvis från Tackåsen i Dalarna, där det skandinaviska Björnprojektet har sitt högkvarter. Fältreportern Maud Granberg träffade projektledaren Sven Brunberg och talade även med veterinärer som just hade sövt en björn för märkning. Programmet handlade också om vårspelande grodor och vi besökte en mosse i Göteborg där åkergrodorna konserterade som bäst. Veckans pausfågel var taltasten; Lena Näslund berättade direkt från Nairobi om försöken att rädda den svarta noshörningen; Anders Börjeson kåserade om vädret; och vi porträtterade snösländan. Vi recenserade vidare Göran Bergengrens nya bok Pilfink (Carlssons förlag).

Nästa vecka sänder vi direkt från en skog i Norrbotten och berättar om svenskarna som varit i Afrika för att fånga och satellitmärka änder - det handlar om forskning kring fågelinfluensan.

Musiken som spelades i Naturmorgon:

Whither Must I Wander - Martha Wainwright

William Butler Yeats Visits Lincoln Park And Escapes Unscathered - Phil Ochs

Vi - Kristoffer Jonzon & Mikael Wiehe

Sorgen och glädjen - Stockholm Cathedral Choir

Oberoende av vad fursten säger - Amanda

So Begins The Task - Steven Stills

Two Timing Touch And Broken Bones - The Hives

Liten visa om huruledes livet är kort liksom kärleken - Eva Dahlgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista